Het is nu alweer bijna 10 jaar geleden dat ik spontaan een gitaarles video op Youtube zette, hetgeen een onverwachte start van een nieuwe carrière was.. Ik kan je wel verklappen dat deze video destijds de aanleiding was om een hele nieuwe business te ontdekken.

Wacht even: ik zal hem je laten zien. Ik ben niet echt trots op de kwaliteit, maar héé, meer dan 1 miljoen views is best leuk, toch?

Geen gitaarleraar, of juist wel?

De mensen die mij goed kennen, weten dat ik van origine geen gitaarleraar ben. Ik heb geen conservatorium gedaan, ben alleen een groot muziekliefhebber en via de muziek heb ik van mijn hobby mijn werk weten te maken.

30.000 leden op de automaat

Want ondertussen geef ik aan meer dan 5.000 klanten dagelijks online gitaarles zonder inspanning van mijn kant en hebben meer dan 50.000 cursisten een proefles gedaan. Bovendien bied ik deze lessen sinds kort in mijn eigen community aan, waar dan ook meer dan 30.000 leden in zullen zitten vanaf 2018.

Aangezien ik liever lui dan moe ben en een grote fascinatie heb voor ‘automatiseren’, heb ik er altijd naar gestreefd met zo min mogelijk inspanning zoveel mogelijk te bereiken. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet ontevreden ben 😉

Succes op Youtube: 4 miljoen views

Maar goed, even terug naar dat succes op Youtube. Want dat is ook een community, toch?

Jazeker! En wat voor één!

Hieronder zie je dat mijn video’s ondertussen meer dan 4 miljoen zijn bekeken. Dat betekent dat er iedere dag tussen de 1.000 en 4.000 keer één van mijn video’s wordt bekeken.

Kijktijd 432 miljoen seconden

Gewoon, omdat ik het grappig vond, heb ik de volgende gegevens uitgerekend:

In totaal is de lengte van de kijktijd van de 200 Youtube video’s:

432 miljoen seconden
7,2 miljoen minuten
120 duizend uur
5 duizend dagen
13,7 jaar

Youtube voor Zoekmachine optimalisatie en lead generator

Daarmee is Youtube niet alleen de aanleiding geweest om Gitaarles.nl te bouwen, maar ook nog steeds een belangrijke speler in de zoekmachine optimalisatie strategie die ik hanteer en een belangrijke lead generator.


1 reactie

Learnings uit 10 jaar leerzame online communities bouwen – Michel Penterman.com · oktober 17, 2018 op 10:16 am

[…] Gitaarles.nl community met meer dan 30.000 […]

Geef een reactie