Op weg naar het 10 jarige bestaan van Gitaarles.nl ben ik bezig om de systemen die sindsdien zijn gebruikt, te optimaliseren.

Je kunt je voorstellen dat er na bijna 10 jaar email adressen verzamelen ondertussen adressen zijn verouderd, veranderd of niet meer bestaan.

In totaal had ik zo’n 63.000 adressen verzameld en deze mensen mailde ik wekelijks.

Nu heb ik een selectie gemaakt van adressen die sinds 2018 niet meer gereageerd hebben. Dat waren er zo’n 32.000. Die heb ik verwijderd uit mijn administratie.

Nu is het leuk om te zien dat mijn openratio logischerwijs verdubbeld is. Waar ik eerst ontevreden was over deze ratio, daar hij rond de 10% schommelde, ben ik nu weer ontzettend blij om te zien dat de ratio gemiddeld rond de 20 tot 25%.

Reden temeer om door te blijven gaan met het versturen van (extra waardevolle) mails met meespeelvideo’s en tips en tops.

Maandag 25 maart: Adwords

Vandaag is mijn Adwords account aan de beurt. Het is ondertussen ernstig vervuild door de verschillende online leer projecten aan wie ik vrijwillig mijn bijdrage heb geleverd.

Hoewel ik morgen pas de uitslag krijg, weet ik al lang dat er ondertussen zoveel mutaties zijn geweest dat het een enorme rotzooi moet zijn in zowel mijn Adwords als Google Analytics account.

Het mooie is wel dat hier ondertussen al bijna 10 jaar aan Big Data in zit en dat we daar snel onze learnings uit kunnen trekken.

Totaal aanpak (integrale)

Overigens realiseer ik me ondertussen meer dan voorheen dat alleen en totaal aanpak werkt waarbij je vanuit de Analytics en Adwords gegevens gaat kijken welk zoekverkeer er wel of niet converteert, welke pagina’s wel en niet bijdragen aan je conversie en hoe je je verkeer verder kunt optimaliseren voor zoekmachines.

Ik verwacht daar binnenkort GE-WEL-DI-GE stappen in te kunnen gaan zetten, overigens.

Keep you posted!


Geef een reactie