De afgelopen jaren heb ik voor diverse opleiders als programma manager (a.i.) leergangen ontwikkeld en trainingen mogen verzorgen. Dat deed ik al dan niet vaak samen met mijn bevriende partner (in crime) Paul Blok.

Lectric Internetopleidingen

Het eindigde bij SRM, waarover later meer, maar het begon bij Lectric Internet Opleidingen in ik meen 2010.

In het land der blinden..

Ik grap weleens dat ik als eerste social media foutloos kon spellen, maar daar zit een kern van waarheid in. Ik geloof dat we in 2008 al de term Social Media Strategy e.d. begonnen te noemen.

Cross Media?

Anyway, tot die tijd bezigde ik de term ‘Cross Media’ maar wat dat was, snapte niemand (en ik ook niet) maar door dat ‘Cross’ zette ik een kruis en ik maakte er ‘Social’ van. De rest is geschiedenis šŸ˜‰

Met alle bescheidenheid: het was een gevalletje Juiste Tijd – Juiste Plaats. Soms heb je dat. Social Media was booming en samen met Paul stelden we een opleiding van 5 dagen voor Lectric samen. We kwamen om in het ‘social media strategy’ werk en dat liep tot en met 2017 door, een absoluut topjaar dankzij een uitzonderlijke UWV regeling.

De maatwerk trainingen brachten me trouwens ook binnen bij de grote namen. Zo adviseerde ik het MT van Renault Nederland, was ik spreker in de RAI op de Marcom beurs en zat ik frequent bij partijen als ANWB en Wegener.

Competence Factory

Daarna was ik een tijdje opleidingsmanager bij Competence Factory, waar ik als trainer binnenkwam. Deze partij had net een doorstart gemaakt en had, meen ik, 2 of 3 online marketing trainingen op het programma staan.

Nieuw label met meer dan 50 nieuwe trainingen

In korte tijd zetten we een compleet Online Marketing Cluster op met meer dan 50 trainingen, die vaak ook gecombineerd als leergang konden worden afgenomen. Het was primair mijn doel om meerdaagse trainingen aan te bieden, aangezien de wervingskosten dan veel meer rendeerden.

Naast de trainingen begonnen we ook drukbezochte webinars te geven en live events op een prachtige locatie. De bestaande trainingen uit het creatieve curriculum (Photoshop e.d.) decimeerden overigens in die tijd en de eigenaar had goed ingezien dat de realisatie van het online marketing cluster noodzakelijk was geweest.

SRM

Na een tumultueuze periode ging ik verder bij SRM Opleidingen, destijds nog in Amsterdam. Nu, net zoals Lectric overigens, onderdeel van de NCOI groep.

Bij SRM zetten we in op Content Marketing en Growth Hacking trainingen en ontwikkelden we in een half jaar complete nieuwe leergangen. Daarnaast gaven Paul Blok en ik zoals gezegd de laatste Social Media Strategy trainingen die door het UWV gesponsord werden.

Leaped en Young Capital

Overigens iets heel anders, Gitaarles.nl wordt nog steeds vaak als case gebruikt binnen diverse (afgeleide) opleiders, zoals de recruiters Leaped en Young Capital.

International Business Innovation School

Nog heel af en toe verzorg ik een training of geef ik les, zoals afgelopen jaar bij de International Business Innovation School (IBIS) van Inholland waar ik Social Media Strategy verzorgde.

Categorieƫn: Trainingen

Geef een reactie