Op zaterdag 22 december 2018, op de valreep van kerst, deed zich weer de mogelijkheid voor om bij te dragen aan een goed doel én om publiciteit te krijgen.

Op die dag probeerden we namelijk Serious Request te steunen met een ludieke actie: het Wereld Record Indoor Kampvuur Liedjes Zingen én Spelen.

Nu heb ik iets met indoor, want mijn eerste bedrijf was immers een Indoor Beach. Maar ook voor deze actie leek het mij gepast indoor te gaan; alleen het kampvuur bleek een uitdaging zonder oplossing.

3FM vond het een leuk idee en besloot een TV ploeg te sturen. Om mij vocaal te ondersteunen had ik een klassiek geschoolde zangeres gevonden die mij bij wilde staan.

En zo kwam het dat ik die zaterdag in een tent bij Day Foodbar in Amstelveen gitaar stond te spelen én te zingen voor een gezellige groep mensen.

De TV ploeg kwam en maakte opnames, ondanks de afwezigheid van een echt kampvuur en mede gitaristen maakten ze er een leuk item van.

Het viel me dan ook tegen dat de zangeres een vertoning op TV later die avond blokkeerde, volgens haar was het materiaal schadelijk voor haar reputatie.

Omdat ik geen zin had in gedoe tijdens kerst, heb ik het er bij gelaten. De avond was een uitstekende manier om mijn format verder aan te scherpen en op die manier heb ik het als een ‘proof of concept’ kunnen gebruiken.

En dat wereld record? Dat hebben we sowieso gevestigd. Er was nog niemand voor ons geweest die een poging had ondernomen..


Geef een reactie