Eerlijk is eerlijk. Ik was al heel vroeg actief op Linkedin (2008, kan dat?) maar de laatste jaren heb ik het een beetje links laten liggen. Deels omdat ik klanten had waarover ik niet te veel kon vertellen, deels omdat ik ‘niet zoveel zin’ had in de borstklopperij die op Linkedin vaak plaats vindt. Best gek omdat ik jarenlang trainingen heb verzorgd voor onder andere…. Linkedin! Hieronder deel ik de ‘gevolgen’ van deze actie.

Linkedin onderscheidende video met

Ik weet niet wat me er de laatste tijd toe dreef om toch weer actief te worden. Ik denk toch het plaatsen van video’s met interessante en persoonlijke achtergrond informatie.

Dus, ben ik gaan experimenteren de laatste weken.

Meer geluk dan wijsheid?

Momenteel ben ik een internationale ‘multi language’ cursus aan het produceren, daar kan ik nog niet teveel over zeggen, maar wel dat we de de videos’ gescript hebben, de pilot opgenomen en de voice over is ingesproken. Nu moeten we er nog zogezegd ‘Chocola’ van gaan maken.

Maar dat was de reden om even terug te kijken op de lessen en gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Dus plaatste ik een video op Linkedin en gaf daar achtergrond informatie bij.

Video met BN’ers scoort?

De video was, zonder dat ik het wist, de korte versie van een langere versie die waarschijnlijk niet relevant was geweest. Daarnaast komen er een paar BN’ers in voor en blijkbaar scoort dat altijd goed.

linkedin video

Is het de tekst?

Ik schreef er een tekst bij, ‘uit het hart’ zogezegd šŸ˜‰

“In 2009 zette ik een gitaarles video op Youtube. Dat bleek onverwacht de start van een muzikale carriĆØre te zijn. De video ging viraal en werd de afgelopen jaren met mijn andere video’s meer dan 5.000.000 keer bekeken.

Dit leidde ertoe dat ik mijn eigen online gitaarles platform (www.gitaarles.nl/cursus) begon maar daarna ook bekendheden zoals Cor Bakker en Karin Bloemen hielp bij het het realiseren van diverse succesvolle online cursussen.

Daarnaast begeleidde ik de docenten van het Conservatorium van Amsterdam bij de online inzet van hun internationale platform CvAOnline.

Deze week ben ik echter weer de focus op mijn eigen platform aan het leggen en ga ik terug naar waar ik ooit begon: ik ga mijn pakketten niet meer als ‘package deal’ aanbieden, maar oplopend van beginnersniveau naar gevorderden. Met uitstapjes naar enkele extensies.

De voorbereidingen zijn in volle gang en hier kun je alvast een preview krijgen, benieuwd wat je ervan vindt! www.gitaarles.nl/cursus/

Gevolgen kwantitatief

Wat leuk is om te zien, is dat er meer dan 2500 personen de video bekeken hebben. Ik weet niet of ze de video echt hebben gezien, maar 44 mensen gaven aan de post ‘leuk te vinden’. Veel van de kijkers waren van de ING, dat klopt want daar hebben we momenteel een opdracht lopen.

linkedin video

Gevolgen kwalitatief

De kwalitatieve gevolgen waren echter veel waardevoller. Zo belde een oude klant (Conservatorium van Amsterdam) of ik nog een klus voor hen kon doen. En werd ik gevraagd om eens te komen praten bij een Coachingsclub in Amsterdam.

Business coach voor ZZP’ers Harry Bakker komt zo langs om een podcast op te nemen (mogelijk kan ik daar weer een deel van mijn eigen online programma aanbieden) en een bedrijf voor Learnings Management Systems belde of ik hun product wilde testen.

Daarnaast kwam ik weer in contact met een oud medewerker die erg enthousiast was en die ik vervolgens gevraagd heb om.. de voice over van mijn pilot te zijn.

En zo zie je dat je met een kwartiertje werk en de juiste video en de juiste tekst en de juiste timing een hele hoop kunt bereiken.

Succesformule?

De succesformule is er niet. Of is er eigenlijk wel: gewoon doen. Uitproberen en niet bang zijn je neus te stoten. Produceer eerlijke, onderscheidende content van je zelf en wees transparant. Een beetje bluffen mag best. Zeker als je bescheiden bent (zoals ik, ja, echt waar). Want wat voor jou gewoon is, is voor een ander al snel heel bijzonder. Dus vlak je zelf niet af!

Categorieƫn: PR

Geef een reactie